Медиагруппа «Антенна»  

Делікатеси із підпілля

Співробітниками головного відділу податкової міліції ДПІ у місті Черкаси під час проведення оперативно-профілактичних заходів на території обслуговування було виявлено та припинено незаконну діяльність підпільного цеху з виготовлення м’ясопродуктів.

Як виявилось, підпільний цех з переробки та виготовлення м’ясної продукції з курятини та свинини на території власного приватного домоволодіння облаштував 42-річний приватний підприємець, мешканець с.Мошни Черкаського району. У власноруч облаштованому цеху працювали близько 25 найманих працівників (звісно, не оформлених належним чином), які виготовляли ковбаси, м’ясні рулети, балики із свинини та курятини, а також готували для копчення кури та курячі стегенця. Вся продукція виготовлялася за, м’яко кажучи, сумнівною технологією та без дотримання елементарних санітарних норм. Обсяги підпільного виробництва вражають: в результаті санкціонованого Черкаським районним судом огляду домоволодіння підприємця, податківцями виявлено близько 20 тонн напівфабрикатів без жодних документів про їхнє походження та якість, близько 100 кілограмів вже готової продукції, 100 мішків із сіллю, а також приправи, харчові добавки невідомого походження, барвники та велику кількість оцту, за допомогою яких горе-підприємець намагався надати м’ясу не першої свіжості «товарного» вигляду. Тільки одного меленого перцю виявили 4 мішки. Також виявлено та вилучено промислове обладнання для переробки м’яса: 2 промислових міксери, 2 м’ясорубки, електропристрій для начинювання ковбас, 3 промислові морозильні камери, 12 газових плит для жарки та запікання ковбас.

Загалом вилучено незаконно виготовленої продукції на суму понад 500 тис. грн. та обладнання на суму близько 150 тис. грн.

В порушення ст.6 ЗУ «Про захист прав споживачів» №1023-ХІІ від 12.05.1991 р., ст.4 ЗУ «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» №771/97-ВР від 23.12.1997 p., ст.ст.3, 4 ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» жодного документа на таке виробництво підприємець не мав, не кажучи про те, що жоден працівник цеху не мав санітарної книжки. Сировина для виробництва та напівфабрикати, а також готова продукція зберігалися в антисанітарних та дуже далеких від заводських умовах.

Виготовлену продукцію чоловік збував на місцевих ринках Черкаси та Києва.

На горе-підприємця чекає відповідальність за адміністративним, а можливо навіть і кримінальним Кодексом України.

Завдяки проведеними черкаськими податківцями заходами вся ця «продукція» не потрапила на новорічні столи мешканців Черкас та столиці.








ТОП-СТАТЬИ
Номер # 53, 30.12.2010
ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ Замість суду — житловий будинок для еліти? Фронтовий щоденник: Як працюють фронтові шпиталі Фронтовий щоденник: Військовий капелан про свою роботу на війні Олимпиада 2022: новичок в лидерах. Фронтовий щоденник: Як Черкащани живуть на війні Репотажі з фронту Сьогодні в телеефірі Антени-плюс: Інтернет-трансляція телеканалу "Антена" для мобільних мереж 2G та 3G Інтернет-трансляція телеканалу "Антена" Чому москалі такі?
Дайджест Вартість проїзду у громадському транспорті малє становити не вище 2,7 грн? Спроба переворота в Україні призначена на 22 лютого? Откровения российского окупанта: почему он убивает украинцев? (відео) В Лугандоні вважають наше сало наркотиком! Экономика РФ летит в пропасть Унікальний вітровий генератор зробив винахідник з Черкащини Народний синоптик прогнозує теплу зиму О Золотой Орде и Киевской Руси, или почему Маркса не издавали в СССР?
Главная | Новости | Статьи | О нас | Выпуск новостей (видео) | Он-лайн трансляция «Антенна-плюс»
bigmir)net TOP 100
©«Антенна», 2009
посетителей: 514 хитов: 16224
вчера: 728/20732
время генерации: 0.40728688240051; SQL запросов: 11